7 Nisan 2010 Çarşamba

Türkiye Kupası Maçları




Türkiye Kupası, Eski adıyla Federasyon Kupası Türk Futbolu'nun liglerden sonra gelen en uzun soluklu kupasıdır. Lig şampiyonluğundan sonra en önemli kupadır.


* 3 büyükler arasında bu kupayı en fazla kazanan Galatasaray'dır.

* Galatasaray 14 kez, Beşiktaş 8 kez, Fenerbahçe 4 kez almıştır.





Beşiktaş - Fenerbahçe :


Beşiktaş ve Fenerbahçe bu kupada 18 kez karşılaşmışlardır.


Beşiktaş 10 galibiyet alırken, Fenerbahçe 3 galibiyet almıştır. 5 maç berabere sonuçlanmıştır.

Beşiktaş ve Fenerbahçe 11 kez eşleşmişlerdir. 11 eşleşmenin 9'unda Beşiktaş tur atlarken, 2 kez Fenerbahçe tur atlamıştır. Bu turların içerisinde 3 tane final maçı vardır. 3 finali de Beşiktaş kazanmıştır. Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'ye karşı büyük üstünlüğü bulunmaktadır.

54 yıllık kupa tarihinde Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı yendiği final maçı bulunmamaktadır. 3 finalin 3'ünü de Beşiktaş kazanıp kupayı almıştır.

Beşiktaş Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'yi en çok eleyen 2. takımdır.







Beşiktaş
- Galatasaray :



Beşiktaş ve Galatasaray bu kupada 17 kez karşılaşmışlardır.

Galatasaray 8 galibiyet, Beşiktaş 2 galibiyet almıştır. 7 maç berabere sonuçlanmıştır.

Beşiktaş ve Galatasaray 11 kez eşleşmişlerdir. 11 eşleşmenin 8'inde Galatasaray tur atlarken, 3 kez Beşiktaş tur atlamıştır. Bu turların içerisinde 5 tane final maçı vardır.

Finallerde 3 kez Galatasaray kazanmış, 2 kez Beşiktaş kazanmıştır. Türkiye Kupası rekabetinde Galatasaray Beşiktaş'a göre kupa ve galibiyet sayısında üstündür.


Beşiktaş - Galatasaray Türkiye Kupası maçlarının neredeyse yarısı berabere bitmiştir. Tur atlayan takımı bazen penaltılar belirlemiştir. Penaltılarla belirlenen sonuçlar galibiyet olarak değil, tur olarak analiz edilmiştir.







Fenerbahçe
- Galatasaray :



Galatasaray ve Fenerbahçe bu kupada bugüne kadar 28 kez karşılaşmışlardır.


Galatasaray bu maçlarda 14 galibiyet alırken, Fenerbahçe 4 galibiyet almıştır. 10 maç berabere bitmiştir.

İki takım Türkiye Kupası'nda 16 kez eşleşmişlerdir. Galatasaray 12 kez tur atlayarak Türkiye Kupası'nda rakibine büyük bir üstünlük sağlamıştır. Fenerbahçe 16 eşleşmenin 4'ünde tur atlamıştır.

Galatasaray ve Fenerbahçe Türkiye Kupası'nda 4 kez finalde karşılaşmışlardır. Bu finallerin tamamını Galatasaray kazanmış ve 4 finalde de kupayı Galatasaray almıştır.

54 Yıllık Türkiye Kupası tarihinde Fenerbahçe'nin Galatasaray'a karşı kazandığı final yoktur. 4 kez final oynanmış, 4 finali de Galatasaray kazanmıştır.

Galatasaray 54 yıllık kupa tarihinde Fenerbahçe'yi 12 kez eleyerek en çok eleyen takım olmuştur.







* Fenerbahçe 48 kez katıldığı
Türkiye Kupası'nın 21'inde Galatasaray ve Beşiktaş'a elenmiştir.

* Fenerbahçe ezeli rakipleriyle toplamda 7 kez finalde karşılaşmış, 7 finali de kaybetmiştir.









Bilgilendirme:

Bu sitede paylaşılan istatistikler resmi nitelik taşımamaktadır. Başka kaynaklardan yola çıkılarak hazırlanıp analiz edilmiştir. Söz konusu istatistik ve analizlerde eksik, yanlış veriler ya da gözden kaçan hatalar olabilir. Lütfen herhangi bir yanlış istatistiksel bilgi farkettiğinizde uyarınız, iletişime geçerek bildiriniz.




Kaynaklar : http://www.footballderbies.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder